0-24  ›  +36 30 929 7006

CISA

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

A CISA Európa egyik vezető márkája. Meghatározó szerepet tölt be az egész világon is. 6 gyárat működtet, és 70 országban képviselteti magát. Nemcsak a mechanikus zárak, hanem az elektromos zárak gyártásában is komoly szerepet játszik.
Magyarországon jellemzően a biztonsági ajtókban lévő trezorzáraival, ill. bejárati portálokban lévő portálzárjaival találkozhatunk nagyobb számban. E mellett zárbetétek, elektromos zárak, biztonságiajtó alkatrészek is nagy számban előfordulnak.

CISA szolgáltatásaink

CISA zárcsere

Szervizszolgálatunk, az elterjedtebb CISA zárakat és kiegészítőket tartja raktáron, így egy „CISA -zárcsere” esetén egy lépésben el tudjuk végezni a munkát. Azzal, hogy nem kell külön beszerzéssel foglalkozni, számottevő összeget spórolunk meg magunknak és az Ügyfélnek is.
Sok lakóparkban az a fajta Cisa trezorzár van beszerelve, amelyek még nem kódolhatók. Így egy esetleges zárcsere komoly összegbe is kerülhet, hiszen az egész zárszerkezetet cserélni kell. Ilyen esetben felajánljuk azt, hogy a vele kompatibilis kódolható verziót szereljük be, ami hosszútávon gazdaságosabb lehet. Ha kódolható Cisa zár kulcsát veszítették el, akkor elegendő egy kulcskészletet venni, amihez a zár átkódolható – ezzel jelentős költséget takarítván meg. Cisa zárcsere alkalmával fel szoktunk ajánlani más méret-azonos zár beépítését is, amivel még tovább növelhető biztonsági ajtónk védelmi szintje. Egyre többen keresnek bennünket zárcsere okán, mert növekszik a betörések száma. Egyre nagyobb szükség van arra, hogy lecseréljük biztonsági ajtóink eredeti trezorzárait újabb típusra, mert a régi - legalább 8-10 éves típusokhoz a nyitási technika ismert, ill. fogalomban vannak a finomnyitást könnyítő szerszámok is.

CISA trezorzár csere

A Cisa trezorzárak egyik nagy előnye a konkurens gyártók termékeihez képest, hogy sokkal finomabban, halkabban működteti a kulcs a zárszerkezetet. Ez is szerepet játszik abban, hogy sok hazai ajtógyártó, Cisa márkájú biztonsági zárral készíti ajtóit. Cseréjük szakmabélinek egyszerűnek számít, laikusnak gondot okozhat. A zárcserét bízzuk mindig szakemberre, mert ha elrontjuk egy zár kódolását, vagy megszakítunk egy-két menetet, akkor nagyobb kárt okozunk, mint amennyit megspórolunk a munkadíjon.

CISA zár kódolása

A „tanítható” Cisa biztonsági ajtózárak kulcs-cseréje egyszerűen megoldható. Külön megvásárolható egy kulcskészlet, ami a kódoláshoz szükséges szerszámokon kívül tartalmaz 3, vagy 5 db kulcsot. Kódolás után csak az új kulcsok fogják nyitni a zárat.

CISA zár, ill. Cisa biztonsági ajtó nyitása

A legtöbb Cisa zárral felszerelt biztonsági ajtón kívülről fix gomb van. Sokszor hívnak bennünket Cisa ajtót nyitni, mert kizárták magukat. Ilyen esetben az ajtót – a megfelelő célszerszámokkal – sérülés nélkül ki lehet nyitni. Amennyiben be van zárva az ajtó és a kulcs nincs meg hozzá, akkor is elegendő 1 db 8-10 mm-es kicsi furat, amelyet a rozetta el is fog takarni (feltéve, hogy az Ügyfél emlékszik arra, hogy „hányra” zárta be a zárat…)

CISA zár és biztonsági ajtó javítása/karbantartása

Minden mozgó alkatrészt tartalmazó termék, így egy zár, vagy biztonsági ajtó is időszakos karbantartást igényel. Ezzel elkerülhető egy esetleges kellemetlen szituáció, amikor nem fog nyílni az ajtó. Ezt a karbantartást – igénybevételtől függően – egy-két évente érdemes elvégeztetni. Általában a szervizelés kimerül ellenőrzésben, tisztításban, kenésben, zsanér- és zárólemez állításban…

CISA kulcsmásolás

A legtöbb Cisa kulcsot precíziós műhelyünkben azonnal le tudjuk másolni. Ha kevésbé sürgős, akkor akár házhoz is visszük.