0-24  ›  +36 30 929 7006

CISA

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

AjtónyitásTovább

0-24 Zárnyitás - Ajtómentés

Zárszervizünk legfontosabb tevékenységét - az ajtónyitást, 0-24 segélyszolgálatként végzi az év minden napján, így hétvégén és ünnepnapokon is. Zárszerelőinkkel - kapacitásunk függvényében, gyorsszervizként igyekszünk a zárnyitás helyszínére.
 
"Ajtó- és zárnyitás" tevékenységünket, Boros Zoltán mesterünk anno "műszaki ajtónyitás" -nak nevezte el annak érdekében, hogy ügyfeleink különbséget tudjanak tenni pajszert, flexet alkalmazó "zárszervizek", ill. speciális zárnyitó szerszámokat alkalmazó zárszervizek között. Erre a megkülönböztetésre azért van szükség, mert ajtót nyitni sokféleképpen lehet. A megrendelő minimum elvárása kell legyen, hogy maradandó (azonnal nem helyreállítható) kárt ne okozzon a zárszerelő.
 
A hazai törvényi szabályzásokkal összhangban korlátozottan használhatunk bizonyos zárnyitó szerszámokat, elsősorban a finomnyitás eszközeit. E miatt a legtöbb biztonsági zár nyitását roncsolásos technika alkalmazásával (fúrás, marás, törés, húzás) végezzük. Egyszerűbb ("nem biztonsági") zárak műszaki nyitását, ill. csukott (nem zárt) ajtó nyitását, elsősorban az általunk készített szerszámokkal végezzük.
 
Amennyiben az ajtó nyithatóságát egy meghibásodott zár okozza, úgy roncsolásos nyitás esetén igyekszünk az elromlott záron keresztül kinyitni az ajtót, hogy felesleges kárt ne okozzunk a megrendelő számára. Szervizautóink mobil szakboltnak tekinthetők, így a javításhoz, helyreállításhoz szükséges alkatrészek, új termékek rendelkezésünkre állnak. A ritkábban előforduló (szervizautóban nem tartott) zárakkal, saját raktárkészletünkből látjuk el munkatársainkat.
 
Egy megfelelően felszerelt szervizautó a mechanikus kéziszerszámokon túl fel van szerelve különböző elektromos szerszámgépekkel is, amelyek nélkül - a megfelelő elvárásokra való tekintettel a zárnyitás nem végezhető el. Ezek közül a legfontosabbak, a megfelelő fordulatszámot produkáló forgácsológépek, amelyek célszerűen akkumulátorral működnek. A gépekhez - az általános szerszámokon túl - szükségesek speciális szerszámok is, amelyek a megfelelő fordulatszámon a legkomolyabb fúrásvédelemmel ellátott zárak nyitásában is segítségünkre lehetnek.